Toeristisch Informatiepunt voor Zuidwolde en omgeving Drenthe

Zuidwolde heeft veel te bieden: de prachtige groene omgeving, de vele activiteiten die er georganiseerd worden, het aanbod van winkels, horeca en recreatieve mogelijkheden. De medewerkers van Petite Mangerie maken u bij ons Toeristisch Informatiepunt graag wegwijs in het gevarieerde aanbod van Zuidwolde en de omliggende omgeving.

Wilt u fietsen, wandelen of naar het cultuurhistorisch streekmuseum De Wemme? Wilt u weten waar u een terrasje kunt aandoen en welke evenementen u niet mag missen?

Onze croissanterie is het Toeristisch Informatiepunt in Zuidwolde. De Toeristisch Informatiepunten in de provincie Drenthe vervangen de VVV’s.

Wat bieden wij als Toeristisch Informatiepunt?

  • folders over wandelingen, fietstochten en diverse bezienswaardigheden in de omgeving
  • tips voor leuke uitjes, evenementen en activiteiten

Informatie of tips nodig? Loop even binnen en wij helpen u graag.

Ga eens letterboxen

Een idee voor een middagje uit, gezellig met collega’s, vriendinnen of familie. Het letterboxenspel is een actieve bezigheid voor jong en oud, waarmee je al speurend de omgeving ontdekt.

De letterboxen zijn verstopt in stalen kokers die aan de hand van aanwijzingen gezocht moeten worden. Een rugzak met benodigdheden en een uitleg over het spel krijgt u van ons mee. Lopend of fietsend gaat u, al navigerend, speurend en verzamelend, door Zuidwolde.

Hoe werkt het letterboxenspel?

Het principe van deze speurtocht is simpel.

  • Aan de hand van aanwijzingen zoekt u naar totaal 12 stalen boxen die verstopt zijn.
  • In de stalen kokers, waarvoor je een sleutel meekrijgt, zit een stempel.
  • De stempel druk je af op een eigen kaart, een volle kaart is het bewijs dat het speuren uitstekend is verlopen.

Van letterboxen kun je ook een wedstrijd maken door met meerdere groepen tegen elkaar te spelen. De kosten voor het letterboxenspel bedragen € 2,00 per persoon.

Een combinatie met een lekkere lunch of een drankje voorafgaand of na afloop van het letterboxenspel, of uw fietstocht, wandeling of andere activiteit, is snel gemaakt. Ideeën opdoen? Bekijk dan vast onze menukaart.